Dezbatere publică MAI pe data de 14 septembrie, pentru aprobarea listei armelor de foc scurte proiectate până în anul 1945 inclusiv.

Ministerul Afacerilor Interne a supus dezbaterii publice Proiectul Ordinului ministrului afacerilor interne pentru modificarea Anexei la Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 144/2018 pentru aprobarea Listei armelor de foc scurte proiectate până în anul 1945 inclusiv.
La prima lectura lista este cu mult mai scurta decat lista actuală, o multitudine de arme care în acest moment pot fi cumpărate pe colecție nu iși mai au locul pe lista nou propusă.
Noi, Asociatia Armelor luăm în calcul să depunem în termen de 20 zile calendaristice (adică până pe 3 octombrie 2021) propuneri, sugestii și opinii, la adresa de mail pusă la dispoziție de către Ministerul Afacerilor Interne, dgj_transparenta@mai.gov.ro .
Dacă sunteți interesați,
- proiectul Ordinului MAI se poate descărca de aici,
- Anexa se poate descărca de aici,
- Referatul de aprobare se poate descărca de aici.
Dacă cineva are sugestii, propuneri sau opinii privind acest proiect, este invitat să trimită mail la adresa de mai sus.
De asemenea, ne exprimam speranța că nu o sa fim singuri in acest demers.
Pagina unde apare anuntul - invitatie, este publicat în data de 14 septembrie 2021 https://www.mai.gov.ro/informatii-publice/transparenta-decizionala/

Asociația Armelor are ca scop militarea pentru asigurarea drepturilor fundamentale ale omului, inclusiv dreptul la apărare individuală şi a proprietăţii private, reprezintă interesele deţinătorilor și posesorilor legali de arme, a persoanelor ce efectuează operaţiuni cu arme şi muniţii şi susţine dreptul cetăţenilor de a deţine şi folosi arme în scopul pentru care au fost autorizați (colecție, vânătoare, tir, apărare și pază, etc).